Είναι η ώρα για το μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά ή το πανεπιστήμιο και αναζητάς ένα νόστιμο γεύμα. Θες κάτι απλό αλλά γευστικό γιατί δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις.
Για όλες αυτές τις στιγμές, οι σεφ μας δημιούργησαν πέντε απολαυστικά πιάτα, που θα σε ταξιδέψουν στην Ιταλία, την Λατινική Αμερική και την Ασία.
Tacos κοτόπουλο
Τραγανή πίτα tacos με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπαχαρικά. Το γιαούρτι με κόλιανδρο που τα συνοδεύει, ταιριάζει απόλυτα με την ελαφρώς καυτερή γεύση του tacos. Η Μάγειρας Α’ Νεοφύτα Αντωνίου, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη συνταγή θέλοντας να προσφέρει μια νέα και διαφορετική επιλογή για τους λάτρεις των tacos και των πικάντικων γεύσεων.
Casarecce με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας
Ζυμαρικά casarecce, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά. Για το τελείωμα κεφαλοτύρι. Ένα κλασικό comfort food, με μεσογειακά αρώματα, δημιουργία του Chef Tournant Ηλία Σαββίδη.
Ασιατικό κοτόπουλο φούρνου
Ζουμερό μπούτι κοτόπουλο, το οποίο μαρινάρεται για 24 ώρες. Συνοδεύεται από πλούσια ασιατική σάλτσα από τεριγιάκι, μέλι και hoisin. Μία πρόταση του Chef Αλέξανδρου Αναστασίου.
Χοιρινό smoky sriracha wrap με καυτερό τσίλι
Ζουμερός χοιρινός κιμάς, καπνιστή σάλτα sriracha, καυτερό τσίλι, τυρί μοτσαρέλα και ρύζι μπασμάτι, τυλιγμένα σε πίτα τορτίγια. Ο Chef Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου δημιούργησε το συγκεκριμένο πιάτο θέλοντας να συνδυάσει Ασιατικές γεύσεις με γεύσεις της Λατινικής Αμερικής.
Wrap κοτόπουλο
Πίτα τορτίγια με γέμιση από ζουμερό κοτόπουλο, κρεμμύδι, πιπεριές, καλαμπόκι, μανιτάρια, τυρί μοτσαρέλα, Philadelphia και γλυκό τσίλι. Ο συνδυασμός μπαχαρικών, που έχει χρησιμοποιήσει η δημιουργός του πιάτου, Chef Αντιγόνη Δημητρίου, το curry και η πάπρικα είναι η πινελιά που αναδεικνύει γευστικά το πιάτο.
Δοκίμασέ τα σε ένα κατάστημα ΖΟΡΠΑΣ.