Κέντρο εξυπηρέτησης: 80000600 (χωρίς χρέωση)

Πολιτική απορρήτου

1. Εισαγωγή

Αυτή η πολιτική απορρήτου επεξηγεί λεπτομερώς τα είδη προσωπικών δεδομένων που μπορεί να συλλέξουμε σε σχέση με εσάς όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας. Επίσης επεξηγεί πώς θα διατηρούμε και διαχειριζόμαστε τα δεδομένα και πώς θα φροντίζουμε για την ασφάλεια τους.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο παρόν έγγραφο αλλά θέλουμε να είστε πλήρως ενήμεροι για τα δικαιώματα σας και το πώς ο όμιλος Ζορπάς χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας.

Ευχόμαστε όπως οι ακόλουθες παράγραφοι θα απαντήσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις που έχετε αλλά εάν όχι, σας καλούμε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ

Αρμενίας 51, 2006 Στρόβολος, Λευκωσία

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]
Τηλέφωνο: 22871700

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο οποιαδήποτε στιγμή στο γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την αρμόδια αρχή στην Κύπρο για θέματα προσωπικών δεδομένων (www.dataprotection.gov.cy).

Αλλαγές στη πολιτική απορρήτου και η υποχρέωση σας να μας ενημερώνετε για αλλαγές.

Αυτή η εκδοχή ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Οκτώβριο 2019.

Είναι πιθανόν να χρειαστεί να γίνει επικαιροποίηση αυτής της Πολιτικής Απορρήτου από καιρού εις καιρό. Θα σας ενημερώσουμε για οποιεσδήποτε ουσιαστικές αλλαγές, αλλά είστε ευπρόσδεκτοι να επανέλθετε και να την ελέγξετε όποτε επιθυμείτε.

2. Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Όταν χρησιμοποιείτε τις ιστοσελίδες των Φούρνων Ζορπάς, των Pralina Confectionaries, Pralina Experience, Ζορπάς Catering, Akai Restaurant και τα Προγράμματα my Bakery Club και my Sweet Experience και τις εφαρμογές my Bakery Club και my Sweet Experience ή παρέχετε οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με τα προγράμματα my Bakery Club loyalty και my Sweet Experience , η Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας.

Αυτή η πολιτική απορρήτου εκδίδεται εκ μέρους της Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ – εφεξής «ο Όμιλος». Ο Όμιλος συμπεριλαμβάνει την εταιρεία Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ και Zorbas Catering και τις ακόλουθες εμπορικές επωνυμίες: Pralina Confectionaries, Pralina Experience, my Bakery Club loyalty, my Sweet Experience, my JOY, Coffee Berry, Magerio, η Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας.

Για σκοπούς απλότητας σε αυτό το έγγραφο πολιτικής, η χρήση των όρων «εμείς» και «εμάς» σημαίνει την Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ και τις εμπορικές επωνυμίες.

3. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε σε σχέση με εσάς

Προσωπικά δεδομένα σημαίνει οποιεσδήποτε πληροφορίες για ένα πρόσωπο από τις οποίες αυτό το πρόσωπο μπορεί να ταυτοποιηθεί. Δεν περιλαμβάνει δεδομένα όπου η ταυτότητα έχει αφαιρεθεί (ανώνυμα δεδομένα).

Μπορεί να συλλέξουμε, να χρησιμοποιήσουμε, να διατηρήσουμε/αποθηκεύσουμε και μεταβιβάσουμε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα σε σχέση με εσάς:

 • Το όνομα και το επώνυμο σας, φύλο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση παράδοσης/χρέωσης, παραγγελίες και αποδείξεις, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου. Για τη δική σας ασφάλεια θα διατηρήσουμε επίσης κρυπτογραφημένο αρχείο του κωδικού πρόσβασης σας.
  Λεπτομέρειες της αλληλεπίδρασης σας με εμάς μέσω των καταστημάτων μας, στο διαδίκτυο, στο τηλεφωνικό κέντρο ή με τη χρήση μιας από τις εφαρμογές μας.
 • Για παράδειγμα, συλλέγουμε τα έντυπα παραγγελιών που υποβάλλετε όταν κάνετε τις αγορές σας από τα καταστήματά μας. Επιπλέον, συλλέγουμε σημειώσεις και μπορεί να καταγράφουμε τις συζητήσεις μας μαζί σας, λεπτομέρειες παραπόνων ή παρατηρήσεων που θα υποβάλετε, λεπτομέρειες αγορών που κάνετε, εξαργυρώσεις κουπονιών και/ή δώρων σε διαγωνισμούς που διενεργούμε, ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και πώς και πότε επικοινωνείτε μαζί μας.
 • Λεπτομέρειες των προτιμήσεων σας στο ψώνισμα και τις αγορές σας.
 • Λεπτομέρειες των επισκέψεων σας στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές μας και από ποια ιστοσελίδα εισήλθατε στην δική μας.
 • Προσωπικά δεδομένα που μας βοηθούν να σας συστήνουμε προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
  Θα ζητήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουμε συλλέξει για να συστήνουμε προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και για να προσαρμόσουμε την εμπειρία αγορών μαζί μας.
 • Φυσικά, είναι πάντοτε δική σας επιλογή αν θα μοιραστείτε τέτοιες λεπτομέρειες μαζί μας.
  Πληροφορίες πληρωμών με κάρτες και/ή επιταγές και/ή με άλλα μέσα.
 • Τα σχόλια σας και κριτικές προϊόντων.
 • Η εικόνα σας μπορεί να καταγραφεί στο Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης (CCTV) όταν επισκέπτεστε ένα κατάστημα ή χώρο στάθμευσης του Ομίλου.
 • Ο αριθμός εγγραφής του αυτοκινήτου σας μπορεί να καταγραφεί σε κάποιους από τους χώρους στάθμευσης μας.
 • Για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή διαδικτυακή εμπειρία, συλλέγουμε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την σύνδεση σας στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης σας καθώς και τη χώρα και τον τηλεφωνικό κωδικό όπου βρίσκεται ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής, τις ιστοσελίδες που βλέπετε κατά την επίσκεψη σας, τις διαφημίσεις στις οποίες κάνατε «κλίκ» και οποιουσδήποτε όρους αναζήτησης που γράψατε.
 • Πληροφορίες που συλλέγονται από την χρήση «cookies» στο πρόγραμμα περιήγησης σας: διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP), τα δεδομένα εισόδου σας, είδος και έκδοση προγράμματος περιήγησης, ρύθμιση ζώνης ώρας και θέσης, τύποι και εκδοχές plug-in προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές μας. Το όνομα χρήστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω αυτών των καναλιών, για να μας διευκολύνει να απαντούμε στα σχόλια, τις ερωτήσεις ή την ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από εσάς.
 • Δεδομένα απευθείας προώθησης προϊόντων (Marketing) και επικοινωνίας συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεων σας να λαμβάνετε μηνύματα απευθείας προώθησης προϊόντων από εμάς και τρίτα μέρη και προτιμήσεις επικοινωνίας.
 • Φωτογραφίες δικές σας όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και/ή κληρώσεις που διοργανώνει ο Όμιλος και/ή όταν παρευρεθείτε σε κάποια εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος ή τρίτων προσώπων που αποστέλλονται σε υπαλλήλους μας για σκοπούς υποβολής μιας παραγγελίας.Επίσης συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και διαβιβάζουμε Συγκεντρωτικά Δεδομένα όπως στατιστικά ή δημογραφικά δεδομένα για οποιοδήποτε σκοπό. Τα Συγκεντρωτικά Δεδομένα μπορούν να παράγονται από τα προσωπικά σας δεδομένα αλλά δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα δια νόμου καθώς αυτά τα δεδομένα δεν αποκαλύπτουν, άμεσα ή έμμεσα την ταυτότητα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να συγκεντρώνουμε δεδομένα για το πώς χρησιμοποιείτε τις ιστοσελίδες μας, προϊόντα και υπηρεσίες για να υπολογίσουμε το ποσοστό των χρηστών που πραγματοποιούν πρόσβαση σε συγκεκριμένη λειτουργία ιστότοπου. Εντούτοις, όταν ενώσουμε Συγκεντρωτικά Δεδομένα με τα προσωπικά σας δεδομένα έτσι ώστε να μπορεί να γίνει άμεσα ή έμμεσα ταυτοποίηση σας, τότε διαχειριζόμαστε τα συνδυασμένα δεδομένα ως προσωπικά δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με αυτή την ειδοποίηση απορρήτου.

Εάν παραλείψετε να παρέχετε τα προσωπικά δεδομένα

Εκεί όπου χρειάζεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα δυνάμει των όρων σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας και εσείς παραλείψετε να παραχωρήσετε τα δεδομένα όταν σας ζητηθεί, μπορεί να μην είναι δυνατή η εκτέλεση της συμφωνίας που έχουμε συνάψει ή που επιχειρούμε να συνάψουμε μαζί σας (για παράδειγμα, να σας παρέχουμε με προϊόντα ή υπηρεσίες). Σε τέτοια περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσουμε ένα προϊόν ή υπηρεσία που έχετε μαζί μας αλλά θα σας ενημερώσουμε εάν ισχύει κάτι τέτοιο κατά τη σχετική χρονική στιγμή.

4. Πώς συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα

Χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους για τη συλλογή δεδομένων από εσάς και σε σχέση με εσάς συμπεριλαμβανομένου μέσω:

 • Απευθείας αλληλεπίδραση. Μπορεί να μας δώσετε προσωπικά σας δεδομένα με τη συμπλήρωση εντύπων αίτησης, κάνοντας αίτηση για προϊόντα ή υπηρεσίες μας, ή με ταχυδρομική αλληλογραφία, τηλεφωνικώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με άλλο τρόπο. Αυτά συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προσωπικά δεδομένα όταν:
 • Αιτήστε για προϊόντα ή υπηρεσίες μας,
 • Αποκτάτε προϊόντα ή υπηρεσίες από εμάς,
 • Δημιουργείτε και χρησιμοποιείτε λογαριασμό στην ιστοσελίδα μας ή στην εφαρμογή my Bakery Club και my Sweet Experience,
 • Γίνεστε μέλος σε ένα από τα προγράμματα έμπιστων πελατών μας (π.χ. my Bakery Club και my Sweet Experience)
 • Εκτελείται κάποια σύμβασή σας με τον Όμιλο,
 • Ζητάτε να σας αποστείλουμε υλικό ή μηνύματα απευθείας προώθησης προϊόντων (μάρκετινγκ),
 • Συμμετέχετε σε διαγωνισμό, κλήρωση, πρόγραμμα προώθησης, πρόγραμμα παροχής δώρων ή συμπληρώσετε έρευνα ή ερωτηματολόγιο ή όταν σας παρέχουμε κάποια δωρεάν προϊόντα,
 • Επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας δώσετε ανατροφοδότηση και/ή σχόλια και/ή εισηγήσεις ή για να υποβάλετε ερωτήσεις ή παράπονα,
 • Σχολιάζετε και/ή κάνετε κριτική στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας,
 • Έρθετε σε επαφή μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
 • Κατεβάσετε και χρησιμοποιήσετε μία από τις εφαρμογές μας,
 • Κλείσετε οποιοδήποτε ραντεβού μαζί μας,
 • Συμπληρώσετε οποιαδήποτε έντυπα. Για παράδειγμα, εάν συμβεί κάποιο ατύχημα εντός καταστήματος, μπορεί να σας ζητηθεί να παρέχετε προσωπικά σας δεδομένα,
 • Υποβάλετε οποιαδήποτε καταγγελία ή παράπονο ή απαίτηση. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάποιο παράπονο ή παρατήρηση ή εισήγηση αναφορικά με τα προϊόντα ή υπηρεσίες μας, μπορεί να σας ζητηθεί να παρέχετε προσωπικά σας δεδομένα,
 • Χρησιμοποιείτε τα καταστήματα μας στα οποία λειτουργεί σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (CCTV) για την ασφάλεια των πελατών αλλά και του Ομίλου. Αυτά τα συστήματα μπορεί να καταγράφουν την εικόνα σας κατά την επίσκεψη σας,
 • Ζητάτε κάποια χορηγία και/ή βοήθεια από τον Όμιλό μας ή προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε κάποια δραστηριότητα του Ομίλου σε εθελοντική βάση,
 • Συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μέσο των ιστοσελίδων myzorbas.com.cy και mypralina.com.cy,
 • Συνάψετε κάποια συμφωνία μαζί μας για την παροχή προς εμάς υπηρεσίες ή προϊόντα σας.
 • Παρευρεθείτε σε κάποια εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Όμιλος.
 • Αυτόματη τεχνολογία ή αλληλεπίδραση. Καθώς αλληλεπιδράτε με τις ιστοσελίδες μας, μπορεί αυτόματα να συλλέγουμε Τεχνικά Δεδομένα σχετικά με τις συσκευές σας, τις δραστηριότητες και συστήματα περιήγησης. Συλλέγουμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιώντας «cookies», καταγραφές διακομιστή, server logs και άλλη παρόμοια τεχνολογία. Μπορεί επίσης να λαμβάνουμε Τεχνικά Δεδομένα για εσάς εάν επισκεφθείτε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τα «cookies» μας. Δείτε την πολιτική μας για τα «cookies» η οποία δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Τρίτα μέρη ή δημόσιες πηγές. Μπορεί να λαμβάνουμε προσωπικά σας δεδομένα από διάφορα τρίτα μέρη (και δημόσιες πηγές).
 • Τεχνικά Δεδομένα από τα ακόλουθα μέρη:
 • Τεχνικά Δεδομένα από τα ακόλουθα μέρη:
 • Δεδομένα επικοινωνίας, οικονομικά και δεδομένα συναλλαγών από παρόχους τεχνικών υπηρεσιών, υπηρεσιών πληρωμών και υπηρεσιών παράδοσης με βάση εντός ή εκτός ΕΕ,
 • Πληροφορίες και/ή φωτογραφίες φυσικών προσώπων όταν τρίτο πρόσωπο υποβάλλει παραγγελία για τα προϊόντα και/ή υπηρεσίες μας. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος τρίτος να μας παρέχει φωτογραφία σας για να τοποθετηθεί σε τούρτες γενεθλίων, ή μπορεί να μας δώσει στοιχεία σας για να σας παραδοθούν προϊόντα μας.
 • Πληροφορίες από πρόσωπα τα οποία υποβάλλουν παράπονα και/ή καταγγελίες και/ή απαιτήσεις εκ μέρους σας, ήτοι για παράδειγμα δικηγόροι.
 • Συνεργάτες μας με τους οποίους έχουμε συνάψει συμφωνίες για παροχή υπηρεσιών.

5. Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • Διαχείριση και/ή εκτέλεση των παραγγελιών σας και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών σε εσάς,
 • Επιχειρηματική σχέση: διαχείριση και διοίκηση της σχέσης μας με εσάς προσωπικά, την εταιρεία ή τον οργανισμό σας συμπεριλαμβανομένου της διατήρησης αρχείων πληροφοριών σε σχέση με επιχειρηματικές επαφές, υπηρεσίες, χρέωση και πληρωμές,
 • Λειτουργία και διοίκηση της σχέσης μας μαζί σας, λειτουργία και διαχείριση των ιστοσελίδων και υπηρεσιών που σας παρέχουμε, επικοινωνία και αλληλεπίδραση μαζί σας και παροχή ειδοποίησης σε εσάς για οποιεσδήποτε αλλαγές στην ιστοσελίδα ή τις υπηρεσίες μας,
 • Διαχείριση των λογαριασμών έμπιστων πελατών (π.χ. my Bakery Club και my Sweet Experience),
 • Διαχείριση και/ή διερεύνηση παραπόνων, καταγγελιών και απαιτήσεών μας από τον Όμιλό μας,
 • Επικοινωνία: αποστολή μηνυμάτων απευθείας προώθησης προϊόντων (μάρκετινγκ) (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, SMS, ταχυδρομείου, μέσω των εφαρμογών μας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιση στο διαδίκτυο) σε σχέση με τα προϊόντα και υπηρεσίες μας, αποστολή προσκλήσεων σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Όμιλος,
 • Διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, πρόσκληση σε εκδηλώσεις και σε διαγωνισμούς που διοργανώνει ο Όμιλος,
 • Ασφάλεια χώρου: για παροχή ασφάλειας στα γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις μας και διαχείριση και διερεύνηση αναφερόμενων ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις του Ομίλου,
 • Διασφάλιση του απαραίτητου επιπέδου υγιεινής στις εγκαταστάσεις του Ομίλου,
 • Ασφάλεια διαδικτύου: προστασία των στοιχείων πληροφοριών και πλατφόρμων τεχνολογίας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση και παρακολούθηση για κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές ασφάλειας,
 • Παρακολούθηση της συμπεριφοράς διαδικτυακής περιήγησης καθώς και της συμπεριφοράς σας εντός καταστημάτων και της χρήσης καρτών έμπιστων πελατών για να μας βοηθήσει να σας κατανοήσουμε καλύτερα σαν πελάτη και να σας παρέχουμε ειδικά προσαρμοσμένες προσφορές και υπηρεσίες,
 • Οικονομική διαχείριση: διαχείριση και διοίκηση της πληρωμής των τιμολογίων μας και της εκπλήρωσης των οικονομικών σας υποχρεώσεων προς εμάς,
 • Διαχείριση προμηθευτών: ποιος παρέχει υπηρεσίες σε εμάς, συμπεριλαμβανομένων επεξεργασίας πληρωμών, ελεγκτικές υπηρεσίες, λογιστικές, χρεώσεις και συλλογή,
 • Διαχείριση συστημάτων Τεχνολογίας Διαδικτύου (IT) και παροχή ασφάλειας: διαχείριση και διοίκηση των συστημάτων Τεχνολογίας Διαδικτύου (IT) και εξασφάλιση ύπαρξης επαρκών μέτρων ασφαλείας και την πρόληψη διαδικτυακής απάτης,
 • Στατιστική ανάλυση και/ή δειγματοληπτικούς ελέγχους από τον Όμιλο,
 • Διαχείριση απαιτήσεων για αποζημίωση σε περίπτωση ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις μας
 • Νομικές διαδικασίες: στοιχειοθέτηση, άσκηση και υπεράσπιση νομικών δικαιωμάτων/αξιώσεων και/ή διευθέτηση απαιτήσεων.

6. Οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους λόγους:

 • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη σε σχέση με σύμβαση που έχουμε συνάψει μαζί σας. Για παράδειγμα, εάν παραγγείλετε ένα αντικείμενο από εμάς για κατ’ οίκον παράδοση, θα συλλέξουμε τις λεπτομέρειες της διεύθυνσης σας για παράδοση του αντικειμένου που αγοράσατε και θα διαβιβάσουμε αυτές τις πληροφορίες στον μεταφορέα (courier).
 • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για επιδίωξη των έννομων συμφερόντων μας με τέτοιο τρόπο ο οποίος μπορεί εύλογα να αναμένεται ως μέρος της διεξαγωγής της επιχείρησης μας και ο οποίος δεν επηρεάζει ουσιαστικά τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα συμφέροντα σας. Υπάρχει κατάλογος των έννομων συμφερόντων μας στην ακόλουθη παράγραφο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το ιστορικό αγορών σας για να σας αποστείλουμε ειδικά προσαρμοσμένες προσφορές για εσάς. Επίσης κάνουμε συνδυασμό ιστορικών αγορών πολλών πελατών για να αναγνωρίσουμε συγκεκριμένες τάσεις αγοράς και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση, ή να αναπτύξουμε νέα προϊόντα/υπηρεσίες,
 • Μας έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας για επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (για παράδειγμα όταν σημειώσατε  για λήψη ενημερωτικών δελτίων). Βασιζόμαστε στη συγκατάθεση σας ως τη νόμιμη βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε σχέση με την αναδημοσίευση από μέρους μας δημοσιεύσεών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ανακοίνωση, την ενημέρωσή σας σε σχέση με νέα προϊόντα και/ή διαγωνισμούς. Μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεση σας σε οποιαδήποτε στιγμή επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που υπάρχουν στην αρχή αυτού του εγγράφου πολιτικής.
 • Αυτό είναι απαραίτητο για να συμμορφωθούμε με νομικές ή ρυθμιστικές υποχρεώσεις που έχουμε. Για παράδειγμα, μπορούμε να διαβιβάσουμε λεπτομέρειες ατόμων που εμπλέκονται σε απάτη ή άλλες ποινικές ενέργειες που επηρεάζουν τον Όμιλο στις υπηρεσίες εφαρμογής του νόμου.Έχουμε έννομο συμφέρον στα ακόλουθα:
 • Στην παροχή και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών και διοργανώσεών μας,
 • Στη διαχείριση της επιχείρησης και της σχέσης μας μαζί σας ή με την εταιρεία ή τον οργανισμό σας,
 • Στην κατανόηση και ανταπόκριση στα ερωτήματα και σχόλια/ανάδραση/ανατροφοδότηση πελατών,
 • Στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών μας,
 • Στη βελτίωση των προϊόντων και προσφορών μας,
 • Στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας και στην ανάπτυξη της σχέσης μας με τους πελάτες μας,
 • Στη λήψη πληροφοριών από εταιρείες στον Όμιλο για κοινούς πελάτες,
 • Στην εφαρμογή των όρων συνεργασίας μας και των όρων ιστοσελίδας και άλλων όρων και προϋποθέσεων,
 • Στη διασφάλιση των συστημάτων Τεχνολογίας Διαδικτύου (IT) και επικοινωνίας καθώς και του ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι ασφαλείς,
 • Στον έλεγχο των εσόδων και εξόδων του Ομίλου,
 • Στη διασφάλιση των νομικών μας δικαιωμάτων έναντι τρίτων,
 • Στη διασφάλιση εξόφλησης τιμολογίων.

7. Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Επιθυμούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πελάτη. Ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο πλούσια εικόνα του ποιος είστε συνδυάζοντας τα δεδομένα που έχουμε για εσάς.

Την χρησιμοποιούμε έπειτα για να σας προωθήσουμε προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πιο πιθανό να σας ενδιαφέρουν. Στην περίπτωση μελών προγραμμάτων έμπιστων πελατών, θα σας προσφέρουμε επίσης σχετικές ανταμοιβές.

Η νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων το επιτρέπει αυτό ως μέρος των έννομων συμφερόντων μας για κατανόηση των πελατών μας και για την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης στα υψηλότερα επίπεδα.

Φυσικά, εάν επιθυμείτε να αλλάξατε το πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, θα βρείτε λεπτομέρειες στην παράγραφο «Ποια είναι τα δικαιώματα μου σε σχέση με τα προσωπικά μου δεδομένα» πιο κάτω.

Να θυμάστε, εάν επιλέξετε να μην μοιραστείτε μαζί μας τα προσωπικά σας δεδομένα, ή αρνηθείτε να μας δώσετε συγκεκριμένη άδεια επικοινωνίας, μπορεί να μην μπορούμε να σας παρέχουμε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες που ζητήσατε.

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τον ακόλουθο τρόπο και για τους ακόλουθους λόγους:

 • Για να επεξεργαστούμε παραγγελίες που θα κάνετε μέσω ιστοσελίδων, εφαρμογών, τηλεφωνικώς, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή εντός των καταστημάτων μας. Εάν δεν συλλέξουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στο ταμείο, δεν θα μπορούμε να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας και να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας δυνάμει της συμφωνίας μας μαζί σας.
  Για παράδειγμα. Οι λεπτομέρειες σας μπορεί να χρειαστεί να διαβιβαστούν σε τρίτο μέρος για την προμήθεια ή την παράδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παραγγείλατε και μπορεί να διατηρήσουμε τις λεπτομέρειες σας για εύλογη χρονική περίοδο μετέπειτα.
 • Για να ανταποκριθούμε στις ερωτήσεις σας, στα αιτήματα σας για επιστροφές και τα παράπονα σας. Η διαχείριση των πληροφοριών που μας στείλατε μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε. Μπορεί επίσης να κρατήσουμε αρχείο με αυτές τις πληροφορίες για να τις έχουμε για οποιαδήποτε μελλοντική επικοινωνία σας μαζί μας και για να δείξουμε πώς επικοινωνούσαμε πάντοτε μαζί σας. Αυτό το κάνουμε με βάση τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς εσάς, τις νομικές μας υποχρεώσεις και τα έννομα μας συμφέροντα στο να σας παρέχουμε την καλύτερη υπηρεσία και για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υπηρεσία μας με βάση την εμπειρία σας.
 • Για να προστατεύσουμε την επιχείρηση μας και τον λογαριασμό σας από απάτη και άλλες παράνομες ενέργειες. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για τη διατήρηση, αναβάθμιση και ασφάλεια του λογαριασμού σας. Θα παρακολουθούμε επίσης τις δραστηριότητες περιήγησης σας στις ιστοσελίδες μας για να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε άμεσα οποιαδήποτε προβλήματα και για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των ιστοσελίδων μας. Θα το κάνουμε αυτό εντός των έννομων συμφερόντων μας.

Για παράδειγμα, ελέγχοντας τον κωδικό πρόσβασης σας όταν εισέλθετε και χρησιμοποιώντας αυτόματη παρακολούθηση διευθύνσεων IP για να εντοπίσουμε πιθανές παράνομες εισόδους από απροσδόκητες τοποθεσίες.

 • Για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας, τις εγκαταστάσεις μας και τα περιουσιακά μας στοιχεία και τον Όμιλο από εγκληματικότητα, λειτουργεί σύστημα κλειστού κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) στα καταστήματα μας και στους χώρους στάθμευσης μας τα οποία καταγράφουν εικόνες για σκοπούς ασφάλειας. Το κάνουμε αυτό με βάση τα έννομα μας επιχειρηματικά συμφέροντα.
 • Για να επεξεργαστούμε πληρωμές και για να προλάβουμε παράνομες συναλλαγές. Το κάνουμε αυτό με βάση τα έννομα μας επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό βοηθάει επίσης στην προστασία των πελατών μας από παρανομίες.
 • Για να διασφαλίσουμε ότι οι εγκαταστάσεις μας πληρούν το απαραίτητο επίπεδο υγιεινής.
 • Εάν ανακαλύψουμε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα ή ισχυριζόμενη εγκληματική δραστηριότητα μέσω της χρήσης του συστήματος κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (CCTV) την παρακολούθηση παρανομίας και ύποπτων συναλλαγών, θα επεξεργαστούμε αυτά τα δεδομένα για σκοπούς πρόληψης ή ανίχνευσης παράνομων δραστηριοτήτων. Σκοπός μας είναι η προστασία των ατόμων με τα οποία αλληλεπιδρούμε από εγκληματικές δραστηριότητες.
 • Με την συγκατάθεση σας, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, τις προτιμήσεις και λεπτομέρειες των συναλλαγών σας για να σας κρατάμε ενήμερους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτύου, γραπτών μηνυμάτων, τηλεφωνικώς και μέσω των καταστημάτων μας για σχετικά προϊόντα περιλαμβανομένων προσαρμοσμένων ειδικά προσφορών, εκπτώσεων, προωθήσεων, εκδηλώσεων, διαγωνισμών κτλ. Φυσικά, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε να μην ενημερώνεστε από εμάς μέσω οποιουδήποτε από τα προαναφερθέντα κανάλια οποιαδήποτε στιγμή.
 • Για να σας στέλνουμε σχετική, ειδικά προσαρμοσμένη επικοινωνία ταχυδρομικώς σε σχέση με ενημερώσεις, προσφορές, διοργανώσεις, διαγωνισμούς, υπηρεσίες και προϊόντα. Θα το κάνουμε αυτό στη βάση των έννομων επιχειρηματικών συμφερόντων μας. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε να μην ενημερώνεστε από εμάς ταχυδρομικώς οποιαδήποτε στιγμή.
 • Για να σας στέλνουμε επικοινωνίες που απαιτούνται δια νόμου ή οι οποίες είναι απαραίτητες για να σας ενημερώσουμε για αλλαγές στις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε. Για παράδειγμα, ενημέρωση αυτής της Πολιτικής Απορρήτου, ειδοποιήσεις ανάκλησης προϊόντων και νομικά απαιτούμενες πληροφορίες σε σχέση με τις παραγγελίες σας. Αυτά τα μηνύματα υπηρεσίας δεν θα περιλαμβάνουν προωθητικό υλικό και δε απαιτούν προηγούμενη συγκατάθεση όταν αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή γραπτά μηνύματα. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για αυτούς τους σκοπούς, δεν θα μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις.
 • Για να σας δείχνουμε το πιο ενδιαφέρον για εσάς περιεχόμενο στις ιστοσελίδες μας ή στις εφαρμογές μας, θα χρησιμοποιήσουμε δεδομένα που κατέχουμε για τα αγαπημένα σας είδη (brands) ή προϊόντα κ.ο.κ. Το κάνουμε αυτό με βάση τη συγκατάθεση σας να λαμβάνετε ειδοποιήσεις εφαρμογών και/ή να τοποθετήσει η ιστοσελίδα μας «cookies» ή παρόμοια τεχνολογία στη συσκευή σας.

Για παράδειγμα, μπορεί να δείξουμε ένα κατάλογο προϊόντων που έχετε κοιτάξει πρόσφατα, ή να σας προσφέρουμε εισηγήσεις με βάση το ιστορικό αγορών σας και οποιαδήποτε άλλα δεδομένα που έχετε μοιραστεί μαζί μας.

 • Για τη διαχείριση οποιωνδήποτε κληρώσεων δώρων ή διαγωνισμών στους οποίους συμμετέχετε, με βάση τη συγκατάθεση που δώσατε κατά τη στιγμή που δηλώσατε συμμετοχή.
 • Για την ανάπτυξη, έλεγχο και βελτίωση των συστημάτων, υπηρεσιών και προϊόντων που σας παρέχουμε. Θα το κάνουμε αυτό στη βάση των έννομων επιχειρηματικών μας συμφερόντων.

Για παράδειγμα. Θα καταγράψουμε το αναγνωριστικό προγράμματος του προγράμματος περιήγησης σας για να κατανοήσουμε περισσότερα από τα σχόλια που θα μας αφήσετε στο διαδίκτυο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

 • Για συμμόρφωση με τις συμβατικές και νομικές μας υποχρεώσεις για να μοιραζόμαστε δεδομένα με τις αρχές εφαρμογής του νόμου.
  Για παράδειγμα, όταν υποβάλλεται διάταγμα δικαστηρίου, για να μοιραστούμε τα δεδομένα με τις αρχές εφαρμογής του νόμου ή ένα δικαστήριο.
 • Για να σας στέλνουμε αιτήματα για έρευνες, ερωτηματολόγια και σχόλια για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Αυτά τα μηνύματα δεν θα περιλαμβάνουν οποιοδήποτε προωθητικό υλικό και δεν απαιτούν προηγούμενη συγκατάθεση όταν σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή γραπτό μήνυμα. Έχουμε έννομο συμφέρον να το κάνουμε αυτό αφού μας βοηθά να κάνουμε τα προϊόντα και υπηρεσίες μας να ανταποκρίνονται περισσότερο στις απαιτήσεις και στα γούστα σας.
 • Φυσικά, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε να μην λαμβάνετε αυτά τα αιτήματα από εμάς σε οποιαδήποτε στιγμή με την επικαιροποίηση των προτιμήσεων σας στο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο.
 • Για να κτίσουμε μια πλούσια εικόνα του ποιος ειστε και τι σας αρέσει και για να διατηρούμε ενήμερες τις επιχειρηματικές μας αποφάσεις, θα συνδυάσουμε δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον Όμιλο γενικότερα, τρίτα μέρη και δεδομένα από δημόσια διαθέσιμους καταλόγους όπως περιγράφεται στην παράγραφο Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε σε σχέση με εσάς; Θα το κάνουμε αυτό στη βάση των έννομων συμφερόντων μας.

Για παράδειγμα, με τον συνδυασμό αυτών των δεδομένων, θα μπορούμε να προσαρμόσουμε την εμπειρίας σας και να αποφασίσουμε ποιες εμπνεύσεις και περιεχόμενο να μοιραστούμε μαζί σας. Χρησιμοποιούμε επίσης ανώνυμα δεδομένα από ιστορικά αγορών πελατών για να αναγνωρίσουμε τάσεις σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Αυτό μπορεί μετά να μας καθοδηγήσει ως προς το ποια προϊόντα παρουσιάζουμε σε συγκεκριμένα καταστήματα.

 • Για τα προγράμματα έμπιστων πελατών my Bakery Club και my Sweet Experience, για να αποφασίσουμε ποιες πληροφορίες να σας παρουσιάζουμε, με τη βοήθεια αλγόριθμων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το κάνουμε αυτό στη βάση της συγκατάθεσης σας όταν γίνετε μέλος στο my Bakery Club ή στο my Sweet Experience.
 • Για παράδειγμα, εάν δώσετε συγκατάθεση μέσω των εφαρμογών μας, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις προτιμήσεις στις αγορές σας για να σας προσφέρουμε προσαρμοσμένες ειδικά ανταμοιβές.
 • Για την διασφάλιση των νομικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων.
 • Για τη διαχείριση απαιτήσεών σας σε περίπτωση ατυχήματος σας στις εγκαταστάσεις μας.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση υποβολής απαίτησης από μέρους σας για ατύχημα ή βλάβη στο άτομο ή την περιουσία σας από τον Όμιλο, θα χρησιμοποιούνται πληροφορίες αναφορικά με την σωματική ή ψυχική σας υγεία ούτως ώστε να παραπεμφθούν στην αρμόδια ασφαλιστική εταιρεία που θα αξιολογήσει την απαίτησή σας.

Κάποτε, θα χρειαστεί να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες σας με τρίτο μέρος το οποίο παρέχει υπηρεσίες (όπως τηλεφωνικά κέντρα ή υπηρεσίες μεταφοράς (couriers)). Το κάνουμε αυτό για να διατηρήσουμε την πελατειακή μας σχέση μαζί σας. Εάν δεν μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα μπορούμε να εκπληρώσουμε τα αιτήματα σας.

8. Συνδυασμός των δεδομένων σας για απευθείας προσωπική προώθηση προϊόντων.

Θέλουμε να σας κάνουμε προσφορές και να σας ενημερώνουμε για ενέργειες και/ή προωθήσεις οι οποίες είναι οι πιο σχετικές με τα εκάστοτε ενδιαφέροντα σας. Για να διαμορφώσουμε μια καλύτερη εικόνα και να σας κατανοήσουμε καλύτερα γενικά σαν πελάτη, συνδυάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγονται από τον Όμιλο γενικότερα όπως περιγράφεται πιο πάνω, για παράδειγμα το ιστορικό αγορών σας στους φούρνους Ζορπάς και στα Pralina Confectioneries και Pralina Experience. Για αυτό το σκοπό συνδυάζουμε επίσης δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς με δεδομένα τα οποία παίρνουμε από τρίτα μέρη στα οποία έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας για να διαβιβάσουν τα δεδομένα σε εμάς.

9. Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικά για τους πελάτες μας είναι τα θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων. Με αυτό ως γνώμονα θα διαχειριστούμε τα δεδομένα σας με την μέγιστη προσοχή και θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να τα προστατεύσουμε.

Διασφαλίζουμε πρόσβαση σε όλα τα σημεία συναλλαγών στις ιστοσελίδες μας και στις εφαρμογές μας με τη χρήση τεχνολογίας ‘https’.

Η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα είναι προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης, και ευαίσθητα δεδομένα όπως πληροφορίες κάρτας πληρωμής είναι ασφαλισμένα για τη διασφάλιση της προστασίας τους.

Παρακολουθούμε συστηματικά το σύστημα μας για πιθανές αδυναμίες και επιθέσεις, και διεξάγουμε δοκιμές διείσδυσης για εντοπισμό τρόπων για περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος ασφάλειας.

10. Για πόσο θα κρατήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Όποτε συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, θα τα κρατήσουμε μόνο για τόσο καιρό όσο είναι απαραίτητο για τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν.

Στο τέλος αυτής της περιόδου κατακράτησης, τα δεδομένα σας είτε θα διαγραφούν εντελώς είτε θα ψευδωνυμοποιηθούν, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστικές αναλύσεις και επιχειρηματικό προγραμματισμό.

Παραδείγματα περιόδων κατακράτησης δεδομένων πελατών:

Παραγγελίες

Όταν κάνετε μια παραγγελία, θα κρατήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας δίνετε για 2 – 3 μήνες, εκτός σε περίπτωση που τα δεδομένα αυτά χρειάζεται να κρατηθούν για μεγαλύτερο διάστημα για σκοπούς προάσπισης και υπεράσπισης των νόμιμων δικαιωμάτων του Ομίλου.

Ανενεργοί λογαριασμοί

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σας για περισσότερο από 12 (δώδεκα) μήνες, θα σημειωθεί ως ανενεργός και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ρωτήσουμε εάν θέλετε να διατηρήσετε ανοιχτό το λογαριασμό. Εκτός κι αν απαντήσετε θετικά, θα κλείσουμε το λογαριασμό και θα διαγράψουμε και θα ψευδωνυμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό.

Φωτογραφίες

Ενδέχεται να λαμβάνουμε φωτογραφίες δικές σας όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και/ή κληρώσεις που διοργανώνει ο Όμιλος και/ή όταν παρευρεθείτε σε κάποια εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος ή τρίτων προσώπων που αποστέλλονται σε υπαλλήλους μας για σκοπούς υποβολής μιας παραγγελίας.

Τα συγκεκριμένα προσωπικά σας δεδομένα, θα τα κρατήσουμε μόνο για τόσο καιρό όσο είναι απαραίτητο για τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν.

Παράπονα και καταγγελίες

Όταν κάνετε μια καταγγελία ή ένα παράπονο, θα κρατήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας δίνετε μέχρι την πλήρη διερεύνηση και διευθέτηση του ζητήματος, εκτός σε περίπτωση που τα δεδομένα αυτά χρειάζεται να κρατηθούν για μεγαλύτερο διάστημα για σκοπούς υπεράσπισης των νόμιμων δικαιωμάτων του Ομίλου.

Πληροφορίες από κλειστά συστήματα παρακολούθησης

Οι εικόνες και το υλικό που καταγράφονται από τα κλειστά συστήματα παρακολούθησης στα καταστήματα και/ή στους χώρους του Ομίλου διαγράφονται αυτόματα μετά την πάροδο 10 – 15 ημερών από την καταγραφή τους, εκτός στις περιπτώσεις που το εν λόγω υλικό είναι απαραίτητο για σκοπούς διερεύνησης συμβάντων και/ή αδικημάτων. Σε τέτοια περίπτωση το υλικό κρατείται μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης.

Ενδέχεται να κρατήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα χρειάζεται για να συμμορφωθούμε με τυχών νομικές, φορολογικές, λογιστικές και άλλες υποχρεώσεις του Ομίλου. Ενδέχεται επιπλέον να κρατήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση παραπόνου ή εάν εύλογα πιστεύουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αυτά να είναι χρήσιμα σε δικαστική διαμάχη ή άλλη δικαστική διαδικασία.

11. Με ποιόν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάποιες φορές μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με έμπιστα τρίτα μέρη.

Για παράδειγμα, για τη λειτουργία τηλεφωνικών κέντρων, υπηρεσιών μεταφοράς, για διαχείριση παραπόνων, για να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε σε εσάς προσωπικά τις προσφορές μας, για την διεξαγωγή ερευνών κ.ο.κ.

Πιο κάτω είναι η πολιτική που εφαρμόζουμε σε εκείνους τους οργανισμούς για να κρατούν τα δεδομένα σας ασφαλή και για να προστατεύουν το δικαίωμα σας στο απόρρητο:

 • Παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για να εκτελέσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
 • Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας μόνο για τους ακριβείς σκοπούς που διευκρινίζονται στη σύμβαση μας μαζί τους.
 • Έχουμε στενή συνεργασία μαζί τους για να διασφαλίσουμε πως υπάρχει σεβασμός στο δικαίωμα του απόρρητου σας και πως προστατεύεται πάντοτε.
 • Εάν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, οποιαδήποτε δεδομένα σας που κρατούν θα διαγραφούν ή θα ψευδωνυμοποιηθούν.

Παραδείγματα του είδους τρίτων μερών με τα οποία συνεργαζόμαστε:

 • Εταιρείες Τεχνολογίας Διαδικτύου (IT) οι οποίες παρέχουν στήριξη στις ιστοσελίδες μας, τις εφαρμογές μας και άλλα επιχειρηματικά συστήματα.
 • Εταιρείες παροχής υπηρεσιών server και αποθήκευσης πληροφοριών.
 • Λειτουργικές εταιρείες όπως υπηρεσίες μεταφοράς και λειτουργικά και τηλεφωνικά κέντρα.
 • Εταιρείες απευθείας προώθησης προϊόντων (marketing) που μας βοηθούν στη διαχείριση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών μαζί σας.
  Εταιρείες ερευνών για την διεξαγωγή ερευνών.
 • Google/Facebook για να σας παρουσιάσουμε προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν ενώ κάνετε περιήγηση στο διαδίκτυο. Αυτό βασίζεται είτε στην συγκατάθεση σας για απευθείας προώθηση προϊόντων ή στην αποδοχή σας των «cookies» στις ιστοσελίδες μας. Δείτε την Πολιτική Cookies για λεπτομέρειες.
 • Εταιρείες Στοιχείων Δεδομένων (Data insight) για διασφάλιση της ορθότητας των λεπτομερειών σας και επικαιροποίηση τους.
 • Εταιρείες που διαχειρίζονται βάσεις δεδομένων για σκοπούς διατήρησης αρχείου αναφορικά με το πελατολόγιο των προγραμμάτων My Bakery Club και My Sweet Experience.
 • Διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτα μέρη για δικούς τους σκοπούς:

Θα το κάνουμε αυτό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για παράδειγμα:

 • Με τη συγκατάθεση σας, που δόθηκε με την παροχή των προσωπικών σας δεδομένων , μπορούμε να διαβιβάσουμε αυτά τα δεδομένα σε τρίτο μέρος για σκοπούς απευθείας προώθησης προϊόντων από αυτό το μέρος.
 • Για διαχείριση απάτης, μπορεί να διαβιβάσουμε πληροφορίες για εγκληματική ή πιθανή εγκληματική δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις ή τα συστήματα μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαβίβαση δεδομένων ατόμων σε αρχές εφαρμογής του νόμου.
 • Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στην αστυνομία ή άλλες αρχές εφαρμογής νόμου, ρυθμιστικές ή Κυβερνητικές αρχές, με την λήψη σχετικού έγκυρου αιτήματος. Αυτά τα αιτήματα αξιολογούνται σε κάθε περίπτωση το καθένα ξεχωριστά και λαμβάνεται υπόψη και το δικαίωμα του απόρρητου των πελατών μας.
 • Μπορεί, από καιρού εις καιρό, να επεκτείνουμε, μειώσουμε ή πουλήσουμε τον Όμιλο και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την μεταβίβαση τμημάτων ή ολόκληρης της επιχείρησης σε νέους ιδιοκτήτες. Εάν συμβεί αυτό, τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου αυτό είναι σχετικό, θα μεταβιβαστούν στον νέο ιδιοκτήτη ή ελέγχων μέρος, δυνάμει τον όρων της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

12. Πού μπορεί να τύχουν επεξεργασίας τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάποτε, θα χρειαστεί να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη και προμηθευτές εκτός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ).

Προστασία των δεδομένων σας εκτός της ΕΟΖ

Η ΕΟΖ περιλαμβάνει όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ καθώς και την Ισλανδία, το Λίχτενσταιν και τη Νορβηγία.

Μπορεί να μεταβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς σε τρίτα μέρη εκτελούντες επεξεργασίας σε χώρες εκτός της ΕΟΖ όπως στις ΗΠΑ.

Εάν το κάνουμε αυτό, έχουμε διαδικασίες που διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα σας θα τύχουν της ίδιας προστασίας σαν να επεξεργάζονταν εντός της ΕΟΖ. Για παράδειγμα, οι συμβάσεις μας με τρίτα μέρη διευκρινίζουν τα επίπεδα προστασίας που πρέπει να ακολουθούνται πάντοτε. Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις συμβάσεις επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας.

Οποιαδήποτε μεταβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων θα είναι σε συμμόρφωση με ισχύουσα νομοθεσία και θα διαχειριζόμαστε τις πληροφορίες σε συμμόρφωση με τις καθοδηγητικές αρχές αυτής της Πολιτικής Απορρήτου.

13. Ποια είναι να δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα?

Σύνοψη των διαφόρων δικαιωμάτων σας

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε:

 • Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρούμε, δωρεάν στις πλείστες περιπτώσεις.
 • Τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων όπου είναι λανθασμένα, δεν ισχύουν πλέον ή είναι ελλιπείς.
 • Την διαγραφή των δεδομένων που κρατούμε για εσάς, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, όταν αποσύρετε τη συγκατάθεση σας, ή φέρετε ένσταση κι εμείς δεν έχουμε κανένα έννομο συμφέρον που να υπερισχύει, ή όταν ο σκοπός για τον οποίο κρατάμε τα δεδομένα έχει τερματιστεί.
 • Έναν ηλεκτρονικό φάκελο σε κοινή μορφή (π.χ. CSV ή παρόμοιο) που περιέχει τα προσωπικά δεδομένα που δώσατε προηγουμένως σε εμάς και το δικαίωμα να μεταβιβαστούν οι πληροφορίες σας σε άλλη οντότητα όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
 • Περιορισμό της χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, γενικά ενώ εξετάζουμε ένσταση που υποβάλατε.
 • Να σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, όταν αποσύρετε τη συγκατάθεση σας, ή φέρετε ένσταση για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάσταση σας.
 • Να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για απευθείας προώθηση προϊόντων (direct marketing) (είτε μέσω συγκεκριμένων καναλιών, ή όλων των καναλιών).
 • Να σταματήσουμε οποιαδήποτε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, που βασίζεται στη συγκατάθεση μετά την απόσυρση της συγκατάθεσης σας.
 • Αναθεώρηση από Όμιλο, οποιασδήποτε απόφασης που έγινε βασισμένη αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων σας (δηλαδή όπου δεν έχει αναθεωρήσει κανένας άνθρωπος ακόμα το αποτέλεσμα και τα κριτήρια της απόφασης).
 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή για να ζητήσετε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας αυτά επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας.

Εάν επιλέξουμε να μην εκτελέσουμε το αίτημα σας, θα σας εξηγήσουμε τους λόγους άρνησης.

Δικαίωμα απόσυρσης συγκατάθεσης

Όποτε μας δώσατε συγκατάθεση να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή και να αποσύρετε τη συγκατάθεση σας.

Όταν βασιζόμαστε στα έννομα μας συμφέροντα

Στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα στη βάση έννομων συμφερόντων, μπορείτε να ζητήσετε να σταματήσουμε για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάσταση σας.

Είμαστε υπόχρεοι τότε να το πράξουμε εκτός εάν θεωρούμε ότι τα έννομα μας συμφέροντα υπερισχύουν έτσι ώστε να συνεχίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Απευθείας Προώθηση προϊόντων (Direct marketing)

Έχετε το δικαίωμα να τερματίσετε τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς δραστηριοτήτων απευθείας προώθησης προϊόντων μέσω όλων ή επιλεγμένων καναλιών. Είμαστε πάντοτε υπόχρεοι να συμμορφωθούμε με το αίτημα σας.

Για να προστατεύσουμε το απόρρητο των πληροφοριών σας, θα σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας προτού προχωρήσουμε με οποιοδήποτε αίτημα σας δυνάμει αυτής της Πολιτικής Απορρήτου.

Εάν έχετε εξουσιοδοτήσει τρίτο μέρος να υποβάλει αίτημα εκ μέρους σας, θα ζητήσουμε από αυτό το τρίτο μέρος να μας αποδείξει ότι ενεργεί με την άδεια σας.

14. Πώς μπορείτε να τερματίσετε τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας προώθησης προϊόντων (direct marketing)?

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε απευθείας προώθηση προϊόντων από εμάς:

 • Κάνετε «κλικ» στον σύνδεσμο «διαγραφή» σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε. Έτσι θα σταματήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω ηλεκτρονικά μηνύματα από το συγκεκριμένο τμήμα.
 • Στις εφαρμογές μας, μπορείτε να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις σας και να επιλέξετε να διαγραφείτε από μία ή όλες τις διαφορετικές ειδοποιήσεις (push notifications) επιλέγοντας ή ακυρώνοντας μια επιλογή από τις σχετικές επιλογές στο τμήμα «Ρυθμίσεις».
 • Γράψετε μας στο: Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ, Αρμενίας 51, 2006 Στρόβολος, Λευκωσία,
 • Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]
 • Τηλεφωνήστε μας στο 80000600 ή στο 22871700.

Σημειώστε ότι μπορεί να συνεχίσετε να λαμβάνετε επικοινωνίες για μικρό χρονικό διάστημα μετά την αλλαγή των ρυθμίσεων σας μέχρι την πλήρη επικαιροποίηση των συστημάτων μας.

15. Επικοινωνία με την Εποπτική/Ρυθμιστική αρχή

Εάν νιώθετε ότι τα δεδομένα σας δεν τυγχάνουν σωστής διαχείρισης, ή είστε δυσαρεστημένοι με την απάντηση μας σε οποιαδήποτε αιτήματα που υποβάλατε σε εμάς σε σχέση με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο στο γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο τηλέφωνο 22818456 ή στο διαδίκτυο στο http://www.dataprotection.gov.cy

16. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για την Πολιτική Απορρήτου

Ελπίζουμε αυτή η Πολιτική Απορρήτου να ήταν χρήσιμη στην επεξήγηση του πώς διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και τα δικαιώματα που έχετε να τα ελέγχετε.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί, παρακαλείστε όπως επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων που θα χαρεί να σας βοηθήσει:

Στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα (Email) στο: [email protected]

Ή γράψτε μας στο:

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων
A. Zoρπάς & Υιοί Λτδ

Αρμενίας 51, 2006 Στρόβολος, Λευκωσία