ΝΕΑ ΨΩΜΙΑ
Δύο νέα ψωμιά προστέθηκαν στη γκάμα των Φούρνων Ζορπάς. Ζυμωμένα με αλεύρι από βιολογική καλλιέργεια, το γαλλικό χωριάτικο ψωμί με το ψωμί χορασάν (Khorasan) πετρόμυλου, προσδίδουν μία
Αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ είναι χαμηλά σε σάκχαρα, λιπαρά και κορεσμένα λίπη.
Ψωμί Khorasan πετρόμυλου
Το ψωμί Khorasan έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο και παράλληλα θρεπτικό ψωμί. Παρασκευάζεται από το αρχαίο δημητριακό Khorasan, ποικιλία σιταριού που καλλιεργούσαν πριν χιλιάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή. Επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του και τη διατροφική του αξία.
Ξεχωρίζει για τον κόκκο του που είναι μεγαλύτερος από αυτόν του κοινού σιταριού, και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Έχει μια γήινη γεύση γλυκών καρπών, ελαφρώς γλυκιά.
Ψωμί γαλλικό χωριάτικο
Το γαλλικό χωριάτικο ψωμί, γνωστό και ως Pain de campagne έχει τις ρίζες του στην αγροτική Γαλλία. Ήταν το ψωμί της οικογένειας και ήταν συνδεδεμένο με την καθημερινή αγροτική ζωή της υπαίθρου και τα απλά γεύματα. Σήμερα αποτελεί σύμβολο ποιότητας και παράδοσης και εκφράζει τη γαλλική τέχνη της αρτοποιίας. Ζυμώνεται με αλεύρι σίτου και σίκαλης και έχει ρουστίκ εμφάνιση. Το φυσικό του άρωμα, η τραγανή του κόρα και η αφράτη ψίχα του, το καθιστούν το καλύτερο συνοδευτικό των τυριών και αλλαντικών αλλά και των λαδερών φαγητών και οσπρίων.