Κέντρο εξυπηρέτησης: 80000600 (χωρίς χρέωση)

50 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΡΠΑΣ

50 χρόνια τώρα ξυπνάμε μαζί. Μαζί κάνουμε διάλειμμα για μεσημεριανό. Μαζί απολαμβάνουμε την ώρα του γλυκού, τα απογεύματα. Και στις γιορτές; Και στις γιορτές μαζί. Από την πιο μικρή στιγμή, μέχρι την πιο μεγάλη γιορτή, είμαστε εκεί. Και γι’ αυτό, σ’ ευχαριστούμε!

Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Για τις στιγμές, τις γιορτές και όλα όσα ζήσαμε μαζί τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά και για όσα θα έρθουν!

ΠΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΗΧΟ

ΣΤΙΓΜΕΣ - ΣΤΑΘΜΟΙ

Το 1975, σε μια αυλή στο χωριό Αθηένου της Λάρνακας, ξεκινάει να γράφεται η ιστορία των Φούρνων Ζορπάς. Μια ιστορία που μοσχομυρίζει φρεσκοψημένο ψωμί. Η αρχή γίνεται με αλεύρι από σιτηρά που μεγαλώνουν στην εύφορη πεδιάδα της Μεσαορίας και έναν ξυλόφουρνο. Πρώτο δημιούργημα, το ξακουστό Αθηενίτικο ψωμί.
Και μετά;

1975-1979
1980-1989
1990-1999
2000-2009
2010-2019
ΣΗΜΕΡΑ
1975-1979

Όλα ξεκινούν το 1975, σε μια αυλή στο χωριό Αθηένου. Εκεί, ο κ. Ανδρέας Ζορπάς ψήνει τα πρώτα Αθηενίτικα ψωμιά στον ξυλόφουρνο του σπιτιού του. Ακολουθώντας την παράδοση, ζυμώνει τα ψωμιά με νερό βροχής, απαλλαγμένο από άλατα, βαρέα μέταλλα και χλώριο. Όταν το ψωμί βγαίνει από τον φούρνο, το τοποθετεί σε ένα ειδικό ύφασμα για να το διατηρεί ζεστό, και ξεκινά τη διανομή στην Αθηένου και τη γύρω περιοχή.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Μάθε περισσότερα
Αθηενίτικο ψωμί (1975)

«Το γνωστό, το γνωστό!» Το Αθηενίτικο ψωμί είναι το πρώτο προϊόν των Φούρνων Ζορπάς. 50 χρόνια τώρα, το ζυμώνουμε καθημερινά με το ίδιο μεράκι.

Χρονολόγιο
1975

Η αρχή.

1979

Γινόμαστε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση ειδών αρτοποιίας.

1980-1989

Η δεύτερη γενιά Ζορπάς, οι γιοί του κ. Ανδρέα, Κώστας και Τάσος, λαμβάνουν ενεργή θέση στην οικογενειακή επιχείρηση που εκείνη την εποχή απασχολεί 10 άτομα! Νέα προϊόντα γεννιούνται, ανάμεσά τους το ψωμί σε φέτες και τα παξιμάδια, ενώ στο τέλος της δεκαετίας ανοίγει ο πρώτος Φούρνος Ζορπάς στην οδό Ιφιγενείας.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Μάθε περισσότερα
Τριάρα (1989)

Δημιουργούμε τη «θρυλική» τριάρα, την αγαπημένη επιλογή για σάντουιτς μέχρι σήμερα.

Χρονολόγιο
1986

Δημιουργούμε τα πρώτα ψωμιά σε φέτες, τα οποία κόβουμε στο εργαστήρι. Αργότερα, με ένα νέο ειδικό μηχάνημα, συσκευάζουμε το ψωμί σε διάφανη συσκευασία.

1988

Ο πρώτος Φούρνος Ζορπάς γεμίζει την πολυσύχναστη οδό Ιφιγενείας με αρώματα από φρεσκοψημένο ψωμί και προϊόντα αρτοποιείου!

1990-1999

Με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, αρχίζουμε σιγά-σιγά να επεκτεινόμαστε και σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας και - για πρώτη φορά - στη Λάρνακα. Δημιουργούμε ακόμα περισσότερες γεύσεις και παρουσιάζουμε στο κοινό τις γλυκές μας απολαύσεις, με τα πρώτα προϊόντα ζαχαροπλαστικής.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Μάθε περισσότερα
Φουρνιστά (1991)

Λουκανόπιτα, τυρόπιτα, κρουασάν αμυγδάλου, χαλλουμωτή, ελιωτή και ταχινόπιτα: με ό,τι ξεκινάς σήμερα τη μέρα σου, εμφανίστηκε πρώτη φορά στους Φούρνους το 1991!

Χρονολόγιο
1995

Τα πρώτα μας γλυκά είναι σιροπιαστά και τα βρίσκεις στο ζαχαροπλαστείο, στον ημιώροφο του Φούρνου Ζορπάς, στην Αρμενίας. Το 1999, προσθέτουμε και τα γλυκά ψυγείου στις δημιουργίες μας.

1998

Mέχρι αυτή την ημερομηνία, η «οικογένεια» μεγαλώνει αρκετά. Μετράμε ήδη έξι Φούρνους Ζορπάς στη Λευκωσία και τον πρώτο στη Λάρνακα.

1999

Eπόμενος σταθμός το τμήμα φαγητού! Φτιαγμένο με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, το βρίσκεις αρχικά στον Φούρνο Ζορπάς Αγίου Αντωνίου, στη Λευκωσία.

1999

Περισσότερα προϊόντα, μεγαλύτερη ζήτηση, το νέο εργοστάσιο δεν αργεί να έρθει. Από την Αραδίππου με αγάπη, τεχνογνωσία και δημιουργικότητα!

2000-2009

Από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα σε όλη την Κύπρο! Το 2000 μετράμε πλέον 200 συναδέλφους, μέχρι το 2006 ο αριθμός αυτός τετραπλασιάζεται, ενώ το 2008, η ομάδα μας ξεπερνάει τα 1250 άτομα! Όσο μεγαλώνουμε αριθμητικά, τόσο μεγαλώνει και το πάθος μας για δημιουργία, καινοτομία και βέλτιστη εξυπηρέτηση.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Μάθε περισσότερα
American cookies (2009)

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη απόλαυση; Αν η απάντηση είναι American cookies, τότε σκεφτόμαστε το ίδιο. Έρχονται το 2009 και αλλάζουν για τα πάντα το πώς βλέπουμε τα «μπισκότα».

Χρονολόγιο
2000

Δημιουργούμε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

2002

Το τεχνικό τμήμα συμπληρώνει την εταιρεία.

2005

Η ομάδα εμπλουτίζεται με μηχανολόγους και μηχανικούς, οι οποίοι συνεργάζονται για τον σχεδιασμό των Φούρνων κάτω από μια κοινή αισθητική.

2005

Αναβαθμίζουμε τη μονάδα παραγωγής. Από 3.000 τ.μ. φτάνει τα 20.000 τ.μ.!

2009

Με μια ειδική διαδικασία παραγωγής, κάθε Φούρνος ψήνει πλέον το δικό του ψωμί. Έτσι, απολαμβάνεις φρεσκοψημένο ψωμί όλη μέρα! Την ίδια χρονιά, αποκτούμε τις πιστοποιήσεις ISO 22000, ISO 9001 και BRC.

2010-2019

Στα τέλη της δεκαετίας, η ομάδα μας έχει πια 2000 συναδέλφους και καλά στελεχωμένα τμήματα σε όλους τους τομείς, από τον ποιοτικό έλεγχο μέχρι το μάρκετινγκ. Με στρατηγικές κινήσεις, ανοίγει ο δρόμος προς την περαιτέρω ανάπτυξη. Ξεκινάμε τις διεθνείς εξαγωγές και ανοίγουμε το πρώτο κατάστημα με άρωμα Κύπρου στη Νέα Υόρκη!

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Μάθε περισσότερα
Ψωμί Vitasan LGI (2015) & με σπόρους chia (2016)

Δύο ψωμιά με υψηλή διατροφική αξία. Εξελίσσουμε την τέχνη της αρτοποιίας με εξειδικευμένες επιλογές που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του σήμερα. Για κάθε στιγμή, υπάρχει κι ένα ψωμί ΖΟΡΠΑΣ.

Χρονολόγιο
2010

Αντικαθιστούμε όλες τις λάμπες με LED, μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση ενέργειας και εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους.

2011

Ξεκινάμε τις εξαγωγές! Πρώτες χώρες είναι η Αυστραλία και ο Καναδάς.

2015

New York, New York! Το The French Workshop, ένα artisan bakery με βάση τις αυθεντικές γαλλικές συνταγές, εμπλουτισμένο με κυπριακές γεύσεις, ανοίγει στη Νέα Υόρκη. Οι Νεοϋορκέζοι το λατρεύουν και εμείς είμαστε περήφανοι!

2016

Tο sushi παίρνει θέση στα ψυγεία μας!

2016

Λανσάρουμε το πρόγραμμα προνομίων My Bakery. To πρώτο στην Κύπρο που είναι διαθέσιμο και σε εφαρμογή. Επιπλέον, τα Coffee Berry γίνονται τμήμα της καθημερινής απόλαυσης στους περισσότερους Φούρνους Ζορπάς.

ΣΗΜΕΡΑ

50 χρόνια τώρα, ζούμε κάθε στιγμή μαζί! Σε υποδεχόμαστε καθημερινά με την ίδια χαρά σε έναν από τους 65 Φούρνους Ζορπάς, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (ΤΕΠΑΚ). Πολλά άλλαξαν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά κάποια πράγματα παρέμειναν σταθερά: το πάθος, η ποιότητα, η δημιουργικότητα, η Απόλαυση. Η νέα εικαστική ταυτότητα των Φούρνων από το 2022 το αποδεικνύει τρανά. Επηρεαζόμαστε από την παράδοση και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον τόπο και στους ανθρώπους. Με καινοτομία, ποιότητα και μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει μέσα όλη την Κύπρο!

Με αγάπη για το περιβάλλον, κάνουμε καθημερινά βήματα προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Αξιοποιούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σχεδόν στο 100% και επιλέγουμε υλικά ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, στις συσκευασίες και στα καταστήματά μας.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Μάθε περισσότερα
Χυμός (2023)

Πάντα φρέσκος στα ψυγεία μας! Με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (cold pressed), δημιουργούμε έναν αληθινά φρέσκο χυμό, που διατηρεί τις βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά αναλλοίωτα.

Χρονολόγιο
2020

Εγκαθιστούμε συστήματα ελέγχου ενέργειας (KNX), όπως ψυκτικές μονάδες προπανίου, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 75%!

2022

Ανανεώνουμε την εικαστική μας ταυτότητα, με σκοπό να αναδείξουμε την πρόοδο και την εξέλιξη των Φούρνων Ζορπάς. Μια αλλαγή που τιμά την ιστορία, την παράδοση και τις αξίες μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον εκσυγχρονισμό μας.

2024

Φτάνουμε τους 65 Φούρνους Ζορπάς, Παγκύπρια.

2025

Mετράμε 3.500 άτομα προσωπικό, από 49 διαφορετικές εθνικότητες, σε όλο τον Όμιλο Ζορπάς!

2025

Διαθέτουμε 39 αυτοκίνητα διανομής, τα οποία εξυπηρετούν 160 σημεία, υλοποιώντας 1700 παραδόσεις την εβδομάδα, ενώ στη μονάδα παραγωγής, παράγουμε 4.500 κωδικούς προϊόντων (SKUs)!

HΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

o Ανδρέας Ζορπάς δεν ήταν πάντα αρτοποιός. Ξεκίνησε ως ξυλουργός και… γαλακτοπαραγωγός! Εκείνη την εποχή, όποιος δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει με χρήματα, προσέφερε ως αντάλλαγμα αγελάδες στον κ. Ζορπά για τις ξυλουργικές του υπηρεσίες. Κάπως έτσι, άρχισε να συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες γάλακτος στο νησί!

η κ. Μαρούλα Ζορπά, σύζυγος του κ. Ανδρέα, αναλάμβανε καθημερινά τη διανομή των προϊόντων από την Αθηένου στη Λευκωσία. Παράλληλα, εργαζόταν ως ταμίας στον Φούρνο Ζορπάς στην οδό Ιφιγενείας μέχρι το βράδυ!

στον Φούρνο Ζορπάς στην οδό Αρμενίας, μπορείς να δεις μέχρι σήμερα το πρώτο λογότυπο του καταστήματος στην πρόσοψη;

για τη δημιουργία ενός νέου φούρνου, χρειάζονται μόλις 45 μέρες; Το ρεκόρ μας είναι πέντε μέρες, για τη δημιουργία του καταστήματος στην οδό Λεοντίου, στη Λεμεσό.

το sushi των Φούρνων Ζορπάς ταξιδεύει με ειδικό φορτηγό-ψυγείο για να φτάνει σε εσένα φρέσκο και ασφαλές; Από την παραγωγή μέχρι τη στιγμή που το απολαμβάνεις!

διατηρούμε αναλλοίωτη τη γεύση και την ποιότητα των ψωμιών μας, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία παρασκευής όπως όταν πρωτοξεκινήσαμε; Το μόνο που διαφέρει είναι ότι το 1975 χρησιμοποιούσαμε νερό βροχής, απαλλαγμένο από επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ σήμερα, πετυχαίνουμε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ασφαλές πόσιμο νερό, από το οποίο αφαιρούμε με ειδική φυσική επεξεργασία τα ίδια επιβαρυντικά στοιχεία.

VAN TOUR

50 σταθμοί, σε 50 γειτονιές της Κύπρου!

Γιορτάζουμε 50 χρόνια μαζί, με το μεγαλύτερο van tour που έχουμε κάνει ποτέ! Το Van της Απόλαυσης ξεκινάει ένα ταξίδι με στόχο να βρεθεί σε κάθε γειτονιά της Κύπρου. Σε κάθε στάση μοιράζει γεύσεις, αρώματα και απολαυστικές στιγμές. Ένας ακόμα τρόπος να πούμε «ευχαριστώ» για το «ταξίδι» των 50 χρόνων που ζήσαμε μαζί. Επόμενος σταθμός;

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

Το van έχει καλύψει το 0% της διαδρομής του.

ΣΤΑΣΕΙΣ

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες στάσεις