50 χρόνια τώρα ξυπνάμε μαζί. Μαζί κάνουμε διάλειμμα για μεσημεριανό. Μαζί απολαμβάνουμε την ώρα του γλυκού, τα απογεύματα. Και στις γιορτές; Και στις γιορτές μαζί. Από την πιο μικρή στιγμή, μέχρι την πιο μεγάλη γιορτή, είμαστε εκεί. Και γι’ αυτό, σ’ ευχαριστούμε!
Για τις στιγμές, τις γιορτές και όλα όσα ζήσαμε μαζί τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά και για όσα θα έρθουν!
Το 1975, σε μια αυλή στο χωριό Αθηένου της Λάρνακας, ξεκινάει να γράφεται η ιστορία των Φούρνων Ζορπάς. Μια ιστορία που μοσχομυρίζει φρεσκοψημένο ψωμί. Η αρχή γίνεται με αλεύρι από σιτηρά που μεγαλώνουν στην εύφορη πεδιάδα της Μεσαορίας και έναν ξυλόφουρνο. Πρώτο δημιούργημα, το ξακουστό Αθηενίτικο ψωμί.
Και μετά;
Όλα ξεκινούν το 1975, σε μια αυλή στο χωριό Αθηένου. Εκεί, ο κ. Ανδρέας Ζορπάς ψήνει τα πρώτα Αθηενίτικα ψωμιά στον ξυλόφουρνο του σπιτιού του. Ακολουθώντας την παράδοση, ζυμώνει τα ψωμιά με νερό βροχής, απαλλαγμένο από άλατα, βαρέα μέταλλα και χλώριο. Όταν το ψωμί βγαίνει από τον φούρνο, το τοποθετεί σε ένα ειδικό ύφασμα για να το διατηρεί ζεστό, και ξεκινά τη διανομή στην Αθηένου και τη γύρω περιοχή.
«Το γνωστό, το γνωστό!» Το Αθηενίτικο ψωμί είναι το πρώτο προϊόν των Φούρνων Ζορπάς. 50 χρόνια τώρα, το ζυμώνουμε καθημερινά με το ίδιο μεράκι.
Η αρχή.
Γινόμαστε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση ειδών αρτοποιίας.
Η δεύτερη γενιά Ζορπάς, οι γιοί του κ. Ανδρέα, Κώστας και Τάσος, λαμβάνουν ενεργή θέση στην οικογενειακή επιχείρηση που εκείνη την εποχή απασχολεί 10 άτομα! Νέα προϊόντα γεννιούνται, ανάμεσά τους το ψωμί σε φέτες και τα παξιμάδια, ενώ στο τέλος της δεκαετίας ανοίγει ο πρώτος Φούρνος Ζορπάς στην οδό Ιφιγενείας.
Δημιουργούμε τη «θρυλική» τριάρα, την αγαπημένη επιλογή για σάντουιτς μέχρι σήμερα.
Δημιουργούμε τα πρώτα ψωμιά σε φέτες, τα οποία κόβουμε στο εργαστήρι. Αργότερα, με ένα νέο ειδικό μηχάνημα, συσκευάζουμε το ψωμί σε διάφανη συσκευασία.
Ο πρώτος Φούρνος Ζορπάς γεμίζει την πολυσύχναστη οδό Ιφιγενείας με αρώματα από φρεσκοψημένο ψωμί και προϊόντα αρτοποιείου!
Με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, αρχίζουμε σιγά-σιγά να επεκτεινόμαστε και σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας και - για πρώτη φορά - στη Λάρνακα. Δημιουργούμε ακόμα περισσότερες γεύσεις και παρουσιάζουμε στο κοινό τις γλυκές μας απολαύσεις, με τα πρώτα προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Λουκανόπιτα, τυρόπιτα, κρουασάν αμυγδάλου, χαλλουμωτή, ελιωτή και ταχινόπιτα: με ό,τι ξεκινάς σήμερα τη μέρα σου, εμφανίστηκε πρώτη φορά στους Φούρνους το 1991!
Τα πρώτα μας γλυκά είναι σιροπιαστά και τα βρίσκεις στο ζαχαροπλαστείο, στον ημιώροφο του Φούρνου Ζορπάς, στην Αρμενίας. Το 1999, προσθέτουμε και τα γλυκά ψυγείου στις δημιουργίες μας.
Mέχρι αυτή την ημερομηνία, η «οικογένεια» μεγαλώνει αρκετά. Μετράμε ήδη έξι Φούρνους Ζορπάς στη Λευκωσία και τον πρώτο στη Λάρνακα.
Eπόμενος σταθμός το τμήμα φαγητού! Φτιαγμένο με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, το βρίσκεις αρχικά στον Φούρνο Ζορπάς Αγίου Αντωνίου, στη Λευκωσία.
Περισσότερα προϊόντα, μεγαλύτερη ζήτηση, το νέο εργοστάσιο δεν αργεί να έρθει. Από την Αραδίππου με αγάπη, τεχνογνωσία και δημιουργικότητα!
Από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα σε όλη την Κύπρο! Το 2000 μετράμε πλέον 200 συναδέλφους, μέχρι το 2006 ο αριθμός αυτός τετραπλασιάζεται, ενώ το 2008, η ομάδα μας ξεπερνάει τα 1250 άτομα! Όσο μεγαλώνουμε αριθμητικά, τόσο μεγαλώνει και το πάθος μας για δημιουργία, καινοτομία και βέλτιστη εξυπηρέτηση.
Τι σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη απόλαυση; Αν η απάντηση είναι American cookies, τότε σκεφτόμαστε το ίδιο. Έρχονται το 2009 και αλλάζουν για τα πάντα το πώς βλέπουμε τα «μπισκότα».
Δημιουργούμε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.
Το τεχνικό τμήμα συμπληρώνει την εταιρεία.
Η ομάδα εμπλουτίζεται με μηχανολόγους και μηχανικούς, οι οποίοι συνεργάζονται για τον σχεδιασμό των Φούρνων κάτω από μια κοινή αισθητική.
Αναβαθμίζουμε τη μονάδα παραγωγής. Από 3.000 τ.μ. φτάνει τα 20.000 τ.μ.!
Με μια ειδική διαδικασία παραγωγής, κάθε Φούρνος ψήνει πλέον το δικό του ψωμί. Έτσι, απολαμβάνεις φρεσκοψημένο ψωμί όλη μέρα! Την ίδια χρονιά, αποκτούμε τις πιστοποιήσεις ISO 22000, ISO 9001 και BRC.
Στα τέλη της δεκαετίας, η ομάδα μας έχει πια 2000 συναδέλφους και καλά στελεχωμένα τμήματα σε όλους τους τομείς, από τον ποιοτικό έλεγχο μέχρι το μάρκετινγκ. Με στρατηγικές κινήσεις, ανοίγει ο δρόμος προς την περαιτέρω ανάπτυξη. Ξεκινάμε τις διεθνείς εξαγωγές και ανοίγουμε το πρώτο κατάστημα με άρωμα Κύπρου στη Νέα Υόρκη!
Δύο ψωμιά με υψηλή διατροφική αξία. Εξελίσσουμε την τέχνη της αρτοποιίας με εξειδικευμένες επιλογές που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του σήμερα. Για κάθε στιγμή, υπάρχει κι ένα ψωμί ΖΟΡΠΑΣ.
Αντικαθιστούμε όλες τις λάμπες με LED, μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση ενέργειας και εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους.
Ξεκινάμε τις εξαγωγές! Πρώτες χώρες είναι η Αυστραλία και ο Καναδάς.
New York, New York! Το The French Workshop, ένα artisan bakery με βάση τις αυθεντικές γαλλικές συνταγές, εμπλουτισμένο με κυπριακές γεύσεις, ανοίγει στη Νέα Υόρκη. Οι Νεοϋορκέζοι το λατρεύουν και εμείς είμαστε περήφανοι!
Tο sushi παίρνει θέση στα ψυγεία μας!
Λανσάρουμε το πρόγραμμα προνομίων My Bakery. To πρώτο στην Κύπρο που είναι διαθέσιμο και σε εφαρμογή. Επιπλέον, τα Coffee Berry γίνονται τμήμα της καθημερινής απόλαυσης στους περισσότερους Φούρνους Ζορπάς.
50 χρόνια τώρα, ζούμε κάθε στιγμή μαζί! Σε υποδεχόμαστε καθημερινά με την ίδια χαρά σε έναν από τους 65 Φούρνους Ζορπάς, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (ΤΕΠΑΚ). Πολλά άλλαξαν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά κάποια πράγματα παρέμειναν σταθερά: το πάθος, η ποιότητα, η δημιουργικότητα, η Απόλαυση. Η νέα εικαστική ταυτότητα των Φούρνων από το 2022 το αποδεικνύει τρανά. Επηρεαζόμαστε από την παράδοση και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον τόπο και στους ανθρώπους. Με καινοτομία, ποιότητα και μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει μέσα όλη την Κύπρο!
Με αγάπη για το περιβάλλον, κάνουμε καθημερινά βήματα προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Αξιοποιούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σχεδόν στο 100% και επιλέγουμε υλικά ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, στις συσκευασίες και στα καταστήματά μας.
Πάντα φρέσκος στα ψυγεία μας! Με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (cold pressed), δημιουργούμε έναν αληθινά φρέσκο χυμό, που διατηρεί τις βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά αναλλοίωτα.
Εγκαθιστούμε συστήματα ελέγχου ενέργειας (KNX), όπως ψυκτικές μονάδες προπανίου, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 75%!
Ανανεώνουμε την εικαστική μας ταυτότητα, με σκοπό να αναδείξουμε την πρόοδο και την εξέλιξη των Φούρνων Ζορπάς. Μια αλλαγή που τιμά την ιστορία, την παράδοση και τις αξίες μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον εκσυγχρονισμό μας.
Φτάνουμε τους 65 Φούρνους Ζορπάς, Παγκύπρια.
Mετράμε 3.500 άτομα προσωπικό, από 49 διαφορετικές εθνικότητες, σε όλο τον Όμιλο Ζορπάς!
Διαθέτουμε 39 αυτοκίνητα διανομής, τα οποία εξυπηρετούν 160 σημεία, υλοποιώντας 1700 παραδόσεις την εβδομάδα, ενώ στη μονάδα παραγωγής, παράγουμε 4.500 κωδικούς προϊόντων (SKUs)!
50 σταθμοί, σε 50 γειτονιές της Κύπρου!
Γιορτάζουμε 50 χρόνια μαζί, με το μεγαλύτερο van tour που έχουμε κάνει ποτέ! Το Van της Απόλαυσης ξεκινάει ένα ταξίδι με στόχο να βρεθεί σε κάθε γειτονιά της Κύπρου. Σε κάθε στάση μοιράζει γεύσεις, αρώματα και απολαυστικές στιγμές. Ένας ακόμα τρόπος να πούμε «ευχαριστώ» για το «ταξίδι» των 50 χρόνων που ζήσαμε μαζί. Επόμενος σταθμός;
50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΟΡΠΑΣ
Πόσες στιγμές μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 50 χρόνια;
Πρωινά, μεσημέρια, απογεύματα, γιορτές, γενέθλια, καλοκαίρια: συγκεντρώσαμε όλες τις στιγμές που μοιραστήκατε μαζί μας εδώ!
Αστείες ιστορίες, σημαντικά γεγονότα, αλλά και στιγμές της καθημερινότητας που κρατάτε στην καρδιά σας σαν πολύτιμες αναμνήσεις. Σας ευχαριστούμε.
Κάνε κλικ και ανακάλυψε έναν κόσμο νοσταλγίας, απόλαυσης και αγάπης!
Όταν έρχομαι στο σπίτι μετά από την δουλειά και τρέχουν τα παιδάκια μου να με αγκαλιάσουν που τους έφερα αλμυρά από τον Ζορπά.
Είναι δίπλα μας σε όλες γιορτές,και τα παιδιά μας λατρεύουν τα αλμύρα του Ζορμπάς.Υπάλληλοι στο κατάστημα Αραδιππου πάντα με χαμόγελο.
Όταν μπαίνω στο γειτονικό κατάστημα του Ζορπά στον Κάππαρη και βρίσκω στα ψυγεία την μεγάλη μου αδυναμία. Την καλύτερη τάρτα φράουλα!!!🥰
Η καλύτερη στιγμή είναι όταν είναι νύχτα και όλα είναι κλειστά, ενώ ο Ζορπάς είναι ανοιχτός και παίρνουμε λιχουδιές να φάω στο αυτοκίνητο.
Όλα τα προϊόντα είναι πάντα φρέσκα!
Τα cookies του ζορπά που που πέρναμε με τις φίλες μου μετά το σχολείο.
Η μοναδική τάρτα με φραουλες που καλυπτει καθε λιγουρα μας 🙂
Ζεστό και λαχταριστό φρεσκοψημένο ψωμί από τον κοντινό φούρνο ζορπάς. Ο τέλειος συνδυασμός μαζί με την αχνιστή φασολάδα της μαμάς.
Η καλύτερη στιγμή μου είναι να επισκέπτομαι τον αγαπημένο μου φούρνο σε κάθε γωνιά της Κύπρου για να απολαύσω τον αγαπημένο μου καφέ απο coffee berry την υπέροχη ταρτα και cookies απο τον Zorba!
Καφεδάκι και σάντουιτς για πρωινό στο γραφείο.
Cookies από τον Ζορπά με κάθε πρωινό καφέ χειμώνα-καλοκαίρι στο μπαλκόνι ή στο τζάκι
Το 2012 πήγα για διακοπές με φίλους στην Αγία Νάπα και έφαγα για πρώτη φορά σάντουιτς ζεστό από τον Ζορπά. Πραγματικά ήταν τέλειο!!
Κάθε Σάββατο τα δικά μου τα πσιδια έχουν μια γλυκιά ιεροτελεστία που ονομάζεται “American cookies 🍪 “….Σκέτη απόλαυση!!!
Ένα απολαυστικό σνακ με ένα υπέροχο παγωμένο ice latte απο coffee berry
Να παίρνω καθημερινά φρέσκα ταρτάκια και κωκ για τα παιδιά μου!!!
Γενέθλια της μικρής μου 6 χρονών φέτος 2025 Ιούνιος μήνας όλα τα γλυκά και η τούρτα φυσικά απο Ζορπά. Αστείο απο μαμά συμμαθητή μας εσείς πρέπει να έχετε συνεργασία απο Ζορπά 🤣 Απάντηση εκτός απο οικονομικά τα προϊόντα τους είναι και ολόφρεσκα ΑΓΑΠΑΜΕ 😍
Είχα έρθει από Ελλάδα μετά απο σπουδές 1ου έτους, ήξερα ότι ήθελα american cookies και λιβανέζικη πίτα με κοτόπουλο. Κατέληξα να αγοράζω 5 extra φαγητά και τα έφαγα όλα σε μία ώρα. It felt like home μετα απο ένα εξάμηνο. Ελάτε Ελλάδα σας παρακαλώ 🫶🏻
Όταν έφαγα το πρώτο ταψάκι κρεμ μπρουλέ από το Ζορμπά της γειτονιάς μου!
Όλα τα προϊόντα σας είναι φανταστικά! Οταν μιλαμε με της φιλες μου για τουρτες παντα λεγω ο Ζορπας εχει της καλυτερες.
Κάθε μέρα με τους Φούρνους Ζορπάς είναι μια μικρή γιορτή. Θυμάμαι τα πρωινά που η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού μάς μάζευε γύρω από το τραπέζι, τα καλοκαίρια που η τυρόπιτα γινόταν η γεύση των διακοπών, και τις γιορτές που το βασιλόπιτο έφερνε τύχη και χαμόγελα!!
ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ