Η ιστορία μας

Η Εταιρεία Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ ιδρύθηκε στην Αθηένου την 1η Οκτωβρίου 1975 από τον κο Ανδρέα Ζορπά. Συστάθηκε ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης στις 22/11/1979 με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση ειδών αρτοποιίας.

Το 1988, μετά από συνεχή επιτυχία και θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού, η εταιρεία επεκτάθηκε στην επαρχία Λευκωσίας.

Στις 9 Μαρτίου 2000 μετατράπηκε σε δημόσια εταιρεία. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2000 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2012 ήταν ενταγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Drastiriotites omlou

Δραστηριότητες Ομίλου

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παραγωγή, διανομή και πώληση φρέσκων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Με το πέρασμα του χρόνου, η εταιρεία μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο Εταιρειών.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου επεκτάθηκαν παρέχοντας μέσα από τους Φούρνους Ζορπάς λαχταριστά γεύματα κουζίνας και ψησταριάς (Magerio), συμπεριλαμβάνοντας την παρασκευή και διάθεση σαλάτας, σάντουιτς και πίτσας με αγνά και φρέσκα υλικά. Στους Φούρνους Ζορπάς διατίθεται επίσης άριστης ποιότητας καφές, ροφήματα και φρέσκους χυμούς από το Coffee Berry.

Επίσης, ο Όμιλος περιλαμβάνει την πιο σύγχρονη υπηρεσία τροφοδοσίας (Zorbas Catering) που αποτελείται από έμπειρους συμβούλους τροφοδοσίας, εξειδικευμένους σεφ και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό εξυπηρέτησης. Η εξαιρετική υποδομή, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός και το πάθος για άψογο φαγητό και υψηλή αισθητική, αποτελούν την εγγύηση της επιτυχίας για κάθε εκδήλωση.

Pralina confectioneries

Pralina Confectioneries

Η αγάπη μας για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, πρόσθεσε στην οικογένεια του Ομίλου και τα ζαχαροπλαστεία Pralina Confectioneries σε Λευκωσία και Λεμεσό. Μικρές boutique γλυκών που προσφέρουν γεύσεις που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Στην Λεμεσό το κατάστημα των Pralina Confectioneries, διαθέτει και καφεστιατόριο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το αγαπημένο του γλυκό Pralina σε συνοδεία ενός ιδιαίτερου καφέ από τα χέρια των έμπειρων baristi οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Eπίσης, προσφέρονται υπέροχα προγεύματα καθώς και προτάσεις για μεσημεριανό ή/και δείπνο δημιουργημένες από εξειδικευμένους σεφ και συνοδευόμενες από εξαίρετα κρασιά διαλεκτής κάβας.

katastima NY

Κατάστημα στην Νέα Υόρκη

Ο Όμιλος εταιρειών Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ τα τελευταία χρόνια έχει εισχωρήσει δυναμικά και στο χώρο των εξαγωγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ∆εκέμβριο του 2015 ο Όμιλος άνοιξε τα φτερά του εκτός συνόρων εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα στη Νέα Υόρκη με την επωνυμία The French Workshop.

Μια καινοτομική πρόταση εστίασης, με κορυφαίες γευστικές προτάσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής βασισμένες στα ξεχωριστά γλυκίσματα των Pralina Confectioneries αλλά και παραδοσιακά ψωμιά, κέικ και εδέσματα από αυθεντικές γαλλικές συνταγές.

Η αναγνώριση είναι πραγματικά συγκινητική και τα μηνύματα εξαιρετικά ενθαρρυντικά για το μέλλον.

Akai

Ο όμιλος εταιρειών Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ. , πιστός στη παράδοση του για ποιοτικό φαγητό, έφερε στην περιοχή Κάπαρη στον Πρωταρά, ένα value for money ασιατικό εστιατόριο, το οποίο αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική πρόταση για γρήγορο και ποιοτικό φαγητό στην περιοχή. Ένας μοντέρνος χώρος με ιδιαίτερη minimal διακόσμηση, εμπνευσμένος από την ασιατική τέχνη της χαρτοκοπτικής, το Kirigami και ανοιχτή κουζίνα , στην οποία ετοιμάζονται καθημερινά ασιατικοί γαστρονομικοί θησαυροί. Μοναδικά πιάτα που ξυπνούν κάθε ένστικτο και ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις.

katastima NY

Coffee Berry

Μια συνεργασία που προέκυψε από την ανάγκη για διάθεση σταθερής ποιότητας και μοναδικότητας καφέ, με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Coffee berry, ο όμιλος έφερε στους Φούρνους Ζορπάς ένα μοναδικό coffee to go concept, βασισμένο απόλυτα στις αρχές του 3ου κύματος καφέ και στις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών. Εντυπωσιακό station καφέ που μαγνητίζει τα βλέμματα και αποκλειστικές ποικιλίες καφέ από προορισμούς όπως η Κένυα και ο Παναμάς, ζεστά ή κρύα ροφήματα, επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιών, φυσικούς χυμούς και γρανίτες.

 

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Σημαντική είναι η προσφορά του Ομίλου προς το κοινωνικό σύνολο. Από το Μάιο 2010 ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Ίδρυμα «ΜΑΖΙ», Ίδρυμα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας.

Το Ίδρυμα «ΜΑΖΙ» έχει ως πρωταρχικό του στόχο και σκοπό την έγκυρη ενημέρωση, επιμόρφωση αλλά και την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που αφορούν στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία καθώς και την ανάληψη επιστημονικού και ερευνητικού έργου με στόχο την υγεία των πολιτών.

Περισσότερα από 40 χρόνια μαζί

Διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία πάνω από 40 χρόνων και σημειώνοντας πρωτόγνωρη ανάπτυξη, ο μικρός φούρνος της Αθηένου που μετατράπηκε σε Όμιλο Εταιρειών συνεχίζει να βασίζεται στην ανθρώπινη προσέγγιση και αξίες με τις οποίες ξεκίνησε.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Εταιρειών Ζορπά, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της ανάπτυξής του και ξεπερνά σήμερα τα 2100 άτομα.

40 Xronia mazi

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 61 καταστήματα σε όλη τη Κύπρο, 29 Λευκωσία, 13 Λεμεσό, 9 Λάρνακα, 5 Πάφο, 4 Αμμόχωστο, ένα κατάστημα στην Αμερική και τρεις μονάδες παραγωγής στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου και Νήσου, επανδρωμένες με τελευταίου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό, οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του κόσμου.