Από τη Δύση στην Ανατολή
Τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνουμε νέες εμπειρίες, έντονα συναισθήματα και, τώρα, τα νέα πιάτα από τους Φούρνους Ζορπάς! Εξωτικές γεύσεις, δυνατοί συνδυασμοί και πιάτα που σε ταξιδεύουν από τη Δύση μέχρι την Ανατολή. Αν δεν έχεις κανονίσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές, μην ανησυχείς. Επιβιβάσου σε ένα ταξίδι εξπρές, με προορισμό την Ιταλία, την Ταϊλάνδη και άλλες περιοχές της Ασίας, και ξεναγούς τους σεφ των Φούρνων Ζορπάς!
Ριγκατόνι με μπουκιές κοτόπουλου
Μια comfort επιλογή, τηγανητές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες σε δημητριακά και ζυμαρικά ριγκατόνι με κρέμα γάλακτος και κεφαλοτύρι. Ο Chef Tournant Hλίας Σαββίδης, ήθελε να δημιουργήσει ένα πιάτο που θα φαίνεται λαχταριστό σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Και τα κατάφερε, συνδυάζοντας απλά υλικά, ακαταμάχητες υφές και γεύσεις που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο.
Κοτόπουλο σατάι με σάλτσα φιστικοβούτυρο
Μία από τις πιο γνωστές συνταγές της Ταϊλανδέζικης κουζίνας: τρυφερό κοτόπουλο με σάλτσα σατάι με φιστικοβούτυρο, η οποία αποτελείται από μια ανάμειξη εξωτικών και καλοκαιρινών στοιχείων, όπως το γάλα καρύδας, το κάρυ, ο κουρκουμάς και το ξύσμα από lime. Ο δημιουργός, Chef Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος έβαλε τη δική του πινελιά στην αυθεντική συνταγή, εμπνεύστηκε το πιάτο από τις ανάγκες της καθημερινότητας και τις γευστικές προτιμήσεις του νεανικού κοινού.
Ασιατικό χοιρινό με σόγια, μέλι και τζίντζερ
Χοιρινό τεμπούρα, που αναδεικνύεται γευστικά μέσα από τη σάλτσα σόγιας, με μέλι, τζίντζερ και γλυκό τσίλι. Βaby καλαμπόκι, ρίζες μπαμπού, κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια και πράσινα φασόλια, συμπληρώνουν το πιάτο προσφέροντας μια άκρως ασιατική επιλογή. Για τη λαχταριστή συνταγή συνεργάστηκαν ο Chef Όμηρος Ομήρου και ο Μάγειρας Α’ Παναγιώτης Κύρου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους πάνω στην ασιατική κουζίνα. Επομένως, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξωτικά απολαυστικό.
Ασιατικό χοιρινό στο ξυλάκι
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ασιατικών γεύσεων και εμπνευσμένο από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, έχουμε ένα φιλέτο χοιρινό σε ξυλάκι, το οποίο μαρινάρεται για 24 ώρες. Εμπλουτίζεται γευστικά με σάλτσα τεριγιάκι από σόγια και γάλα καρύδας, ενώ δεν λείπει ο κόλιανδρος για την φρεσκάδα. O Chef Δημήτριος Χήρας, αξιοποίησε με ευρηματικότητα τα υλικά που είχε στην κουζίνα του για να συνθέσει ένα πιάτο τόσο εξωτικό και τόσο οικείο ταυτόχρονα.
Δοκίμασέ τα σε ένα κατάστημα ΖΟΡΠΑΣ.