Παγκόσμια ημέρα ψωμιού
10.10.2018

new breads teaser

Με ευκαιρία την Παγκόσμια ημέρα ψωμιού,  εμπλουτίζουμε τις επιλογές σας με 3 ακόμα ψωμιά.

Ένα «σούπερ» ψωμί - Ψωμί με καλαμπόκι και σπόρους Chia.

Οι υπερτροφές (Super foods) έχουν δικαίως μπει στη σύγχρονη διατροφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ψωμί ενισχυμένο από υπερτροφές.

Από τις σημαντικότερες υπερτροφές, αποτελούν οι σπόροι Chia –  Chia σημαίνει «δύναμη» στη γλώσσα των Μάγια, οι οποίοι τους καλλιεργούσαν για αιώνες και ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής τους. Είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά, πρωτεΐνες, εδώδιμες ίνες, βιταμίνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικές ουσίες – σχεδόν όλα όσα απαιτεί η καθημερινή μας διατροφή.

Το ψωμί με καλαμπόκι : έχει ιδιαίτερη αλλά όχι έντονη γλυκάδα και απαλή υφή και γεύση . Η προσθήκη των σπόρων Chia στο ψωμί με καλαμπόκι, απογειώνει τη θρεπτική του αξία, χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση του, αφού δημιουργούν μια ήπια και ευχάριστη αίσθηση.

Ψωμί ολικής αλέσεως Πετρόμυλου: Ψωμί με ένταση! Όλες οι ίνες και η γεύση βρίσκονται μέσα σ’ αυτό το ψωμί!

Τραγανή κόρα, αφράτη ψίχα, ασύμμετρες κυψέλες, έντονη και γεμάτη γέυση! Ένα ψωμί υψηλής θρεπτικής αξίας αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης του, κρύβεται στον τρόπο που «σπάζει» ο κόκκος του σιταριού κατά την άλεση του. Η ολική άλεση των σιτηρών που γίνεται σε πετρόμυλο, δίνει στο ψωμί τα ιδιαίτερα αρώματα του και πιο έντονη, ευχάριστη γεύση.

Ψωμί Rustic: Πηγή εδώδιμων ινών!

Μαλακό ψωμί, με ιδιαίτερο άρωμα που αποτελεί πηγή εδώδιμων ινών! Ελαφρύ και με αφράτη ψίχα, είναι τόσο μαλακό που κόβεται με το χέρι!

Υπέροχα ψωμιά τα οποία εκτός από σκέτα, μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με μια υπέροχη σαλάτα, μια ποικιλία τυριών ή με το φαγητό. Μπορούν σίγουρα να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός απολαυστικού γεύματος με εξαιρετική θρεπτική  αξία. Βάλτε λοιπόν φαντασία στο φαγητό, ξεκινώντας από το ψωμί!

 

corn-chia
all-breads
olikis
new-all-breads